Geina didactyla
Photo: SIP Haapala

Projekti on saanut jonkin verran uusitun ulkoasun ja käytettävyys on toivottavasti parantunut. Valitettavasti tietosisältö ei ole muuttunut miksikään. Yksittäisten lajien kohdalla tyylin muokkaus on vielä kesken.

Kuvituksen osalta puuttuu enää (edelleen) kaksi Suomalaista lajia ja lähialueiden lajeista nolckeni. Isot kuvat ovat mittakaavassa 48 pix/mm ja pikkukuvat 12 pix/mm. Erikoinen skaala johtuu alunperin suurimman otuksen kärkivälin ja valitun kuvaleveyden suhteesta. Perhosten kärkiväli on n. .5 mm tarkkuudella. Sen verran tuo meni pieleen, että parissa kuvassa on skaalasta jouduttu tinkimään.

Tähänastisista teksteistä vastasi K. Keinänen. Kauaa hän ei ehtinyt kuvioissa olla, mutta ne vuodet hän käytti tarmokkaasti hyödyksi. Kimmon ennenaikainen poismeno oli menetys läheisille, tuttaville että harrastukselle. Mieshän oli vasta pääsemässä vauhtiin!

Löytyisiköhän jostain joku, jolla olisi aikaa ja halua täydentää kovin karuja ja vaillinaisia tekstejä?. Entä löytyisikö halukasta arvioimaan yleisyyksiä "Suomen Perhoset" -kirjasarjan mukaisesti? Itselläni ei tuohon ole mahdollisuuksia.


Karttakuvissa on käytetty pohjana P. Pakkasen Pikkumittarisivujen karttaa tekijän luvalla. Kiitokset sekä luvasta että hienosta työstä maskin ja rajojen luonnissa!